Użytkownicy firmy

<< Pokaż spis treści >>

Nawigacja:  »brak tematów«

Użytkownicy firmy

Firma może mieć więcej niż jednego użytkownika. Dostęp do aplikacji powinny mieć tylko osoby, które rzeczywiście pracują z dokumentami lub komunikują się z biurem.

Lista użytkowników jest dostępna w module „Użytkownicy”. Z tego poziomu można dodawać nowego użytkownika, zmieniać jego dane oraz uprawnienia, a także blokować lub usuwać użytkowników.

 

Dodaj użytkownika

1.Kliknij „Dodaj użytkownika”.

2.Wpisz adres email który będzie służył do logowania.

3.Aplikacja sprawdzi czy taki adres był już rejestrowany w systemie (jeśli tak to użytkownik nie będzie musiał potwierdzać założenia nowego konta i tworzyć hasła, tylko przy zalogowaniu zdecyduje czy jego konto ma być przypisane do nowej firmy).

4.Wpisz imię i nazwisko oraz wkaż rolę użytkownika.

5.Możesz również wpisać wiadomość powitalną która zostanie wyświetlona nowemu pracownikowi.

6.Wyślij zaproszenie.

 

Zmiana danych użytkownika

W sytuacji kiedy w danych użytkownika jest błąd możesz zmienić jego dane.

1.Na liście użytkowników w kolumnie „Imię i nazwisko” kliknij w ikonę edycji.

2.Wpisz imię i nazwisko

3.Zapisz dane

 

Blokada dostępu użytkownika

Jeśli chcesz zablokować jakiegoś użytkownika tak, aby nie miał dostępu do Twojej firmy, na liście użytkowników kliknij w ikonę „włącz/wyłącz” w kolumnie „Dostęp”. Od tej pory pracownik nie będzie mógł pracować w kontekście tej firmy. Zniknie również z listy użytkowników – aby zobaczyć go ponownie należy kliknąć w „Pokaż wyłączonych.

 

Usunięcie użytkownika

System umożliwia całkowite usunięcie użytkownika z firmy. Kliknij w w kolumnie Akcje ikonę „kosza” i potwierdź wybór. Tej operacji nie można cofnąć.

 

Uprawnienia użytkowników

Każdy z użytkowników musi posiadać zestaw uprawnień do pracy w aplikacji. Pierwsze konto to konto właściciela które posiada wszystkie możliwe uprawnienia. Następne są:

Administrator – może zarządzać użytkownikami oraz przeglądać i edytować dane.

Pracownik – może przeglądać i edytować dane.

Tylko odczyt – może wyłącznie przeglądać dane.